ETUSIVU   |   SUKELLUSKURSSIT   |   SUKELLUSMATKAT   |   VERKKOKAUPPA   |   USEIN KYSYTTYÄ   |   YHTEYSTIEDOT

 

Etusivu > Sukellusmatkat

Raja Ampat Sorong - Misool - Kri 28.1.-10.2.2015

Luonnon ihme; viimeinen ja paras. Käveleviä epolettihaita, wobbegonghaita,
uusia kala- ja korallilajeja!

Indonesiaan Länsi-Papualle sukeltamaan
tammi-helmikuussa 2015

 


Tämän matkan yhteydessä rahoitustarjous TUOHI MasterCard:

 • 6 tai 10 kk korotonta maksuaikaa tasaerin

Tarjous voimassa vain uusille TUOHI-asiakkaille. Tilinhoitomaksu 5 € / kk peritään. Lisätietoja kortista verkossa ja tarjouksesta meiltä.


Matkan hintaan sisältyy:

 • Liveaboard MSY Seahorse Misool ja Kri -alueella
 • Liveaboard 10 päivää täysihoidolla, 9 sukelluspäivää 30.1. - 9.2.2015
 • Lennot Helsinki - Singapore - Manado
 • Yöpyminen kaksi yötä Manado Quality Hotel tai parempi
 • Lennot Manado - Sorong - Manado
 • Lennot Manado- Singapore- Helsinki
 • Matkalla mukana paikallisopas sekä Sukelluskeskuksen oma opas
 • Majoitukset ja ateriat kuten kuvattu
 • Sukellukset kuten edellä kuvattu
 • Lentokenttäkuljetukset kohteessa
 • Lippuihin kirjoitettavat lentokenttäverot
 • Aluksella olevat standardisäiliöt (yleensä AL 12 ltr) ja painot

Matkan hinta ilman kansainvälisiä lentoja: 3.350,-
Matkan hinta sisältäen kansainväliset lennot: 4.690,-

Mahdollisuus yhdistelmämatkaan NAD Resort Lembeh tai Living Colours Bunaken - Kysy hinta haluamallesi yhdistelmälle ja kestolle!


Yhdistele

Hintaan ei sisälly:
 • Henkilökohtaiset sukellusvarusteet, mikäli tarvitset vuokravarusteita, mainitse siitä varauksesi yhteydessä
 • Juomat MSY Seahorsella
 • Indonesian viisumi 25 USD
 • Luonnonpuistomaksut, satamaverot ja muut paikalliset viranomaismaksut n. 200 USD
 • Lentokenttäverot Manado ja Sorong n. 40 €
 • Nitrox 100 USD
 • Vapaaehtoinen matkavakuutus, kehotamme matkustajaa ottamaan matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusturvavakuutus
Kuvia Raja Ampatista ja MSY Seahorsesta. Lisää MSY Seahorsesta.

HUOM! Lentoyhtiöt pidättävät oikeuden aikataulumuutoksiin. Lentolippuihin sisältyvät lentokenttäverot saattavat muuttua, sillä ne on sidottu valuuttakursseihin ja määräytyvät lippujen kirjoittamishetkellä.

Alustava lentoaikataulu  
Meno Paluu
Lähtöpaikkakunta Helsinki, Suomi, 27.1.2015,
Saapuminen Singapore, 28.1.2015,
Lähtö Singapore 28.2.2015
Saapuminen Manado 28.1.2015
Lähtöpaikkakunta Manado 30.1.2015
Saapuminen Sorong, Länsi-Papua 30.1.2015

Lähtöpaikkakunta Sorong, Länsi-Papua, 9.2.2015
Saapuminen Manado, Indonesia, 9.2.2015
Lähtöpaikkakunta Manado, Indonesia, 9.2.2015
Lähtöpaikkakunta Singapore 9.2.2015
Saapuminen Helsinki, Suomi 10.2.2015

MST Seahorse

Triton Bay
Tämä on varmasti Indonesian seuraava huippukohde yksinkertaisesti syystä, että alueelta löydetään jatkuvasti uusia lajeja ja alueen monimuotoisuus rikkoo ennätyksiä. Näkyvyys alueella ei ole kovinkaan hyvä, ajankohdasta riippuen 10-20 metriä. Mikäli olet suhteellisen tuore sukeltaja, ei tämä ole välttämättä oikea matkakohde, mutta jos olet kiinnostunut valo- tai videokuvauksesta, tarkastelemaan yksityiskohtaisesti kaikkea mahdollista tunnettua trooppista elämää ja eliöiden käyttäytymistä veden alla, meribiologi tai muuten vain haluat katsella lajeja, joita voidaan löytää vain Fakfak-Triton Bay alueella... Tämä on sinun matka!

Bird's Head Seascape -alueelta on löydetty viimeaikoina mm. yli parikymmentä uutta kalalajia ja muutamia uusia korallilajeja. Alueen todellinen tähti on epolettihai - ainoa tunnettu hai, joka kävelee rintaevillään. Lue National Geographicin artikkeli epolettihaista. Bird's Head Seascape -alueella on kymmenen kertaa enemmän riuttaa rakentavia korallilajeja kuin Karibialla, joka on 20 kertaa suurempi alue. Tutkijat ovat löytäneet Fakfak-alueelta ennätysmäärän kalalajeja yhdeltä paikalta - 330 riuttakalalajia!

MSY Seahorse on operoinut Fakfak-reitillä vuodesta 2006 alkaen, ja kartoittanut uusia sukelluspaikkoja joka matkalla Fakfak-Triton Bay -alueella. MSY Seahorsella on yli 20 sukelluskohdetta. Pehmeät korallit ovat yhtä hyviä kuin Misool-alueella. Mustakorallimetsä ei tunnu koskaan loppuvan ja riutat kiehuvat elämää. Topografia vaihtelee suuresti; kovaa korallia, luolia ja paljastuneita koralliriuttoja, jotka usein muistuttavat sarakkeita, jotka ovat korkeampia kuin ympäröivän riutan alusta.

Triton Bayssä on lukematon määrä syitä tulla tälle syrjäiselle alueelle; upeita maisemia, muinaisia maalauksia luolissa ja 1000 metrin korkuiset kalliot, jotka ympäröivät Lobo-kylää.

Misool
Kun saavut Misooliin, ympäröi sinut yksi kiehtovimmista maisemista, mitä voit kuvitella. Satoja pieniä veistoksellisia saaria, jollaisia vain aika ja luonto pystyy tuottamaan. Pinnanpäälliset näkymät ovat huikaisevat, mutta kun pistät pääsi veden alle ymmärrät mitä tarkoitetaan pinnanalaisella värimaailmalla. Pehmeät korallit ovat uskomattomia, kaikenlaisia värejä ja kaikissa syvyyksissä.

Kuvia Raja Amapatista ja MSY Seahorsesta. Lisää MSY Seahorsesta.

Rajah Ampat map
Klikkaa kartta suuremmaksi
Sukellusretket Raja Ampatiin voidaan jakaa eri osiin. Ne kaikki tarjoavat saman vedenalaisen taian ja niiden ympärillä voi nähdä joitakin parhaista paikoista maailmassa, niin paratiisi pinnalla kuin alapuolella.

Länsi-Papua
Länsi-Papua, Papua Barat on Indonesian provinssi Uuden Guinean saaren osan, Länsi-Uuden-Guinean luoteisosassa ja sen lähisaarilla. Valtaosa Länsi-Papuasta sijaitsee Bamburain ja Linnunpään niemillä (Uusi-Guinea muistuttaa istuvaa lintua). Provinssin pinta-ala on 97 024 neliökilometriä. Väkiluku on noin 757 700 asukasta ja pääkaupunki Manokwari.

Todisteet varhaisimmista ihmisten asumuksista saarella on ajoitettu 40 000 vuoden taakse, ja saaren asutuksen on oletettu alkaneen 60 000 vuotta sitten. Saarta kansoittaa nykyään yli tuhat heimoryhmää, ja siellä puhutaan lähes yhtä monta kieltä, jotka jakautuvat melko tasan kahteen ryhmään, papualaisiin ja austronesialaisiin kieliin. Suuren heimojen määrän on arveltu johtuvan tästä jaosta. Papualaiset ovat suurempi ryhmä saarella, ja he ovat nykykäsityksen mukaan saaren alkuperäisten asukkaiden jälkeläisiä. Saari oli viime jääkauden aikana (24 000 vuotta sitten) yhteydessä Australian mantereeseen Sahulin maakannaksen kautta, ja tällöin saarelle siirtyi lisää ihmisiä. Useimmat heimot harjoittavat maanviljelyä, jota metsästyksestä ja keräilystä saatava lisäravinto tukee.

Raja Ampat
Alue sijaitsee Indonesian itäisessä osassa. Ei ainoastaan loistavaa sukellusta Länsi Papualla, vaan ehkäpä myös maailman parhaat sekä pinnanpäälliset saatika pinnanalaiset maisemat. Alueella on käsittämättömät 1320 kalalajia sekä 553 tunnistettua korallilajia! Pääset sukeltamaan trooppisen sademetsän reunalla ja purjehtimaan lukemattomien pienten herkkusienen muotoisten saarten välissä. Luultavasti ainoa paikka Indonesiassa missä voit säännöllisesti nähdä kummallisen näköisen wobbegong-hain.

Deep South
 
Sukellusluokitusvaatimus: PADI Open Water Diver/CMAS** tai vastaava. Kysy myös erikoiskurssien suorittamisesta matkan aikana!

Tiedustelut ja varaukset sähköpostilla matkat@sukelluskeskus.fi, puhelimitse 045 130 0865 tai alempana tällä sivulla.

MSY Seahorse

Tampereen Sukelluskeskus Oy on rekisteröity Kuluttajaviraston valmismatkarekisteriin matkanjärjestäjänä rekiströintitunnuksella 750/08/MjMv.

Palveluhinnaston mukainen palvelumaksu 15 € /varaus peritään. Lisämaksu maksettaessa matka Visa, MasterCard ja American Express -luottokorteilla +1,5%, sekä Diners Club -luottokorteilla +3%.

Lisä- ja erityismatkaehdot >
Yleiset valmismatkaehdot >

 
VARAA SUKELLUSMATKA!

Philippines diving

 

Rajah AmpatNäytä suurempi kartta

Scubatravel.fi Liveaboard-sukellussafari Indonesia Raja Ampat Facebook-sivulla
helmikuulta 2012

Shark Divers

Triton Bay Dive Sites

Misool Dive Sites