ETUSIVU   |   SUKELLUSKURSSIT   |   SUKELLUSMATKAT   |   VERKKOKAUPPA   |   USEIN KYSYTTYÄ   |   YHTEYSTIEDOT

 

Etusivu > Sukellusmatkat

Viikoittaiset Malediivien liveaboard-sukellusmatkat

Malediivit on Intian valtameren saarivaltio, joka koostuu 26 atollista ja 1190 saaresta. Se on myös eräs maailman kuuluisimmista sukelluskohteista upeiden ja loputtomien riuttojen, sekä monissa kohteissa nähtävien valashaiden, mantojen ja vasarahaiden ansiosta. Sää on täydellinen ympäri vuoden ja sukellusmatkoissa on taukoa vain kesä-heinäkuun lyhyen monsuunikauden aikana.

Malediiveilla saaret on jaettu turismitarkoituksiin ja paikalliseen asutukseen, eikä saarille perinteisen lomamatkan tekevä pääse tavallisesti vierailemaan kuin yhdellä tai kahdella saarella. Liveaboardillamme voit valita kymmenestä erilaisesta reitistä, jotka kiertävät Malediivien keski- ja pohjoisosia, ja vierailevat kaikilla tunnetuimmilla sukelluskohteilla. Samalla näet veneestäkäsin kymmeniä tai jopa satoja saaria yhdellä matkalla.

Voit valita liveboardisi 10 erilaisesta reitistä tai lomaviikkosi mukaan.

Järjestämme Malediivien liveaboardit kumppanimme Blue o two:n neljällä aluksella: M/Y blue Voyager, M/V Sea Spirit, M/V Sunset Queen ja M/V Ocean Sapphire (vain elo-syyskuu 2015). Toisin kuin muut matkanjärjestäjät, jotka vuokraavat aluksia, blue o two operoi omilla aluksilla, jolloin korkeaa standardia ja palvelua pystytään aina ylläpitämään. Kutakin alusta hoitaa ammattitaitoinen ja asialleen omistutunut blue o two -tiimi. Aluksen kapteeni ja miehistö ovat aina valmiina auttamaan sinua kaikin mahdollisin keinoin. Koska turvallisuutesi on ensisijalla, kaikki miehistön jäsenet ovat täysin koulutettuja niin etsintä- kuin pelastustehtäviin.

Ammattitaitoiset kokit valmistavat aluksilla päivittäin ruokaa korkealaatuisista tuoreista aineista, jotka ovat peräisin paikallisilta toimittajilta. Mukavuuden lisäämiseksi aluksilla on kylpytakit sekä runsaasti pyyhkeitä jokaiselle sukeltajalle.

Blue o two:n ystävälliset sukellusoppaat ovat alan parhaimmistoa, jotka ovat erikoistuneet eri osa-alueisiin kuten meribiologiaan ja vedenalaiseen valokuvaukseen. He varmistavat, että saat kaiken irti liveaboard-elämyksestä pitämällä informatiiviset sukellusbriiffaukset ja auttaen sinua kehittämään sukellustaitoja, joita haluat kehittää.

Alusesittelyt

M/Y blue Voyager korvaa aiemmilta vuosilta tutun M/Y blue "Honor's Legacyn" kaikilla sen aiemmilla reiteillä lokakuusta 2015 lähtien. M/Y blue Voyager on eräs blue o two:n suurimmista aluksista. Se on rakennettu vuonna 2006 ja käynyt läpi kunnostuksen vuonna 2015 Malediivien reittejä varten. Alus pystyy majoittamaan 26 vierasta kymmenellä erillissängyllisellä ja kolmella parisängyllisellä hytillä. Kaikissa hyteissä on ikkuna, oma kylpyhuone, ilmastointi, minibaari, kassakaappi ja viihdejärjestelmä. Yläkannella voi nauttia Malediivien ilta-auringosta uudessa porealtaassa.

M/Y blue Voyager

Alus on 37 m pitkä ja 8 m leveä teräsrunkoalus. Sitä kuljettaa kaksi 600 hp taloudellista meridieselmoottoria ja sähköntuotantoa varmistavat kaksi generaattoria. Alus tuottaa 6000 l makeaa vettä vuorokaudessa. Ilmatäytöistä huolehtivat 2 L&W:n laadukasta kompressoria ja nitrox tuotetaan turvallisesti membranella. Sukelluksilla (ja sukellusvarusteille) käytetään erillistä dhoni-venettä, jolloin sukelluskansi ei vie tilaa matkustajilta itse aluksella.

Voyager deck plan

M/V Sunset Queen tarjoilee äärimmäistä luksusta maksimissaan vain 13 matkustajalle, jotta kaikki saavat parasta mahdollista yksilöllistä palvelua. Aluksen 30 metriä pitkä runko on suunniteltu erityisesti Malediivien olosuhteita varten, jotta aluksen kyyti olisi mahdollisimman tasaista. Suurella aurinkokannella voi nauttia maisemista poreammeesta käsin. Aluksella on 2 yhden hengen ja 6 kahden hengen ilmastoitua hyttiä. Nitrox tuotetaan aluksella membranella ja valokuvaajille on tarjolla hyvät kameroiden säilytystilat.

M/V Sunset Queen

M/V Sea Spirit on uudelleenrakennettu vuonna 2002, ja se purjehtii Malediivien pisimmillä ja eksoottimilla reiteillä pohjois- ja eteläatolleilla. Aluksen 26 metriä pitkä runko on rakennettu Malediivien olosuhteita varten, ja se tarjoaa yksilöllistä palvelua maksimissaan 12 sukeltajalle kuudessa ilmastoidussa hytissä. Aluksen katolla on tilava aurinkokansi ja ateriat voidaan tarjoilla myös ulkokannella, jolloin herkullisesta ruuasta pääsee nauttimaan upeiden maisemien ja lempeän merituulen kanssa.

M/V Sea Spirit


Tutustu Malediivien saariin ja atolleihin Google Mapsin satelliittikuvien avulla, valitse oma suosikkireittisi M/Y blue Honor's Legacyn safarireiteistš.

Sukellusta luontoystävällisesti: Yksi ehdoton sukeltamiseen ja snorklaamiseen liittyvä rajoitus on, että kalat, korallit ja kaikki muut meren elävät on jätettävä rauhaan. Koralliriutta on erittäin herkkä vesiekosysteemi, jonka tasapainoon voi vaikuttaa aivan harmittomalta tuntuva korallien ym. eläinten koskettelu tai syöttäminen. Jottemme myöskään pelottaisi kaloja ja kilpikonnia, vaan pystymme ihailemaan niiden sulavaa uiskentelua myös tulevaisuudessa, on niiden jahtaamista vältettävä.

Sukellusluokitusvaatimukset: Kohde sopii kaiken tasoisille sukeltajille sekä myös ei-sukeltavalle. Osa reiteistä sisältää paljon virtasukelluksia, jotka sopivat paremmin hieman kokeneemmille ja AOWD-luokituksen omaaville sukeltajille. Malediivien liveaboardeilla on mahdollista sukeltaa itsenäisesti parin kanssa, tai blue o two:n oppaan ryhmässä. Jos et ole varma taidoistasi itsenäiseen sukellukseen, kannattaa harkita henkilökohtaisen oppaan varaamista etukäteen.

Matkan hintaan sisältyy:

 • lennot Helsinki-Istanbul-Male-Istanbul-Helsinki
 • lentokenttäkuljetukset alukselle ja takaisin
 • täysihoito veneellä kahden hengen hyteissä
 • kaikki sukellukset
 • tee, kahvi ja vesi aluksella
 • Malediivien majoitusverot
 • 12 litran säiliö ja painot
 • barbeque saarella matkan aikana
 • alennus ensimmäisestä spa-hoidostasi aluksella

Hintaan eivät sisälly:
 • tipit miehistölle
 • alukselta ostetut tuotteet
 • alkoholipitoiset juomat ja limsat
 • sukellusvarusteet
 • sukelluskurssit
 • nitrox-täytöt (80 € per viikko)
 • matka- ja sukellusvakuutus (pakollinen Malediiveillä)
 • spa-hoidot
 • mahdollinen polttoainelisämaksu
 • lisäpäivät aluksella tai Maléssa
 • henkilökohtainen opas (450 € per viikko)
 • vuokravarusteet, mm. matkalaitepaketit, sukellustietokoneet, kamerat, valaisimet, salamat, skootterit.

Matkojen hinnat alkaen: 2575,-

>> Tutustu Malediivien liveaboard-reitteihin

>> Katso kaikki lähdöt ja hinnat

Malediivit matkakohteena

Lentoaika: 14 tuntia Helsingistä Maléen välilaskuineen
Aikaero: Kesällä +2 tuntia, talvella +3 tuntia Suomeen nähden
Passi ja viisumi: Passin täytyy olla voimassa 6 kk paluun jälkeen. Turistit saavat saapuessaan automaattisesti 30 päivän turistiviisumin.
Lentokenttäverot: Malediiveillä ei ole tällä hetkellä ns. departure taxia.
Kieli: Divehi
Rahayksikkö: Rufiyaa (Rf).
Sähkö: Jännite 230V, yleisin pistoke 3-piikkinen D-tyyppi
Puhelin: Malediivien mobiiliverkon kattavuus on rajallinen, eikä verkkoyhteyttä ole kaikilla atolleilla. Malediivien maakoodi on +960.


Tiedustelut sähköpostilla matkat@sukelluskeskus.fi tai puhelimitse 045 130 0865. Varaa paikkasi ilmoittautumislomakkeella.

Tampereen Sukelluskeskus Oy on rekisteröity Kuluttajaviraston valmismatkarekisteriin matkanjärjestäjänä rekiströintitunnuksella 750/08/MjMv.

Palveluhinnaston mukainen palvelumaksu 15 € /varaus peritään. Lisämaksu maksettaessa matka Visa, MasterCard ja American Express -luottokorteilla +1,5%, sekä Diners Club -luottokorteilla +3%.

Lisä- ja erityismatkaehdot >
Yleiset valmismatkaehdot >

Manta

Island by Saeed Rashid

Aurinkokansi

Sviitti

Kylpyhuone

Poreallas

Maldives Resort

Auringonlasku

Valashai