ETUSIVU   |   SUKELLUSKURSSIT   |   SUKELLUSMATKAT   |   VERKKOKAUPPA   |   USEIN KYSYTTYÄ   |   YHTEYSTIEDOT

 

Etusivu > Sukellusmatkat

Viikottaiset Malediivien Liveaboardit - matkareitit

Voit varata meidän kautta seuraavia Malediivien sukellussafareita. Ota huomioon, että alla mainitut kohteet ovat esimerkkejä reiteiltä, eikä vierailuja kaikissa kohteissa voida taata. Lopulliseen reittiin vaikuttavat säätila, vuodenaika ja paikalliset olosuhteet, ja niistä päättävät aina kapteeni ja paikalliset sukellusoppaat vallitsevien olosuhteiden mukaan.

Minimiluokitus on kaikilla reiteillä PADI Open Water tai vastaava. Malediiveillä ei ole sukelluskokemus tai -määrä vaatimuksia, mutta osa kohteista saattaa virtausten vuoksi olla haastavia. Jokaisella safarilla on kuitenkin aloittelijoillekin sopivia kohteita. Henkilökohtainen sukellusvakuutus on pakollinen kaikilla reiteillä.

Valitse kiinnostavin reitti atollien välillä

Simply The Best

Reitti: North Male - Ari - Meemu - Vaavu - South Male
Kesto: 7 yötä
Sukellukset: Jopa 4 päivässä (3 päiväsukellusta + 1 yösukellus)

Tämän upean reitin nimi kertoo kaiken! Simply the Best -reitti vie sinut Malediivien parhaille sukelluskohteille tällä 7 yön safarilla. Sukella koskemattomilla riutoilla, tutustu luoliin ja vedenalaisiin holvikaariin ja koe jännittäviä sukelluksia haiden kanssa parhailla vasarahaiden ja harmaiden riuttahaiden vesillä.

Kohteita mm. Fish Head, Fotteyo Kandul, Maluku Kandul ja Guraidhoo Kandu South.

Pelagic Encounters

Reitti: North Male - Ari - Vaavu - South Male
Kesto: 7 yötä
Sukellukset: Jopa 4 päivässä (3 päiväsukellusta + 1 yösukellus)

Tällä reitillä matkustetaan pidemmälle etelään Vaavu-atollille ja etsitään suurempia kaloja. Sukelluksia tehdään enemmän saarten väleissä virtaolosuhteissa, jotta meillä olisi mahdollisimman suuri todennäköisyys suurten kalojen näkemiseen, sekä vieraillaan mantojen 'puhdistusasemilla'.

Esimerkkireitti:

Päivä 1 - Orientaatiosukellus (N. Male), Kuda Girri Wreck (S. Male)

Päivä 2 - Miyaru Faru / Kandooma Thila (S. Male), Miyaru Kandu / Dhevana Kandu (Vaavu) ja Golden Wall / Fotheyo (Vaavu)

Päivä 3 - Fotheyo /Hurahu Kandu (Vaavu), Rakeedhu / Vattaru (Vaavu)

Päivä 4 - Kudarah Thila / Broken Rock (S. Ari), Maamingili Beyru / HoliPäivä Beyru (S. Ari) ja Bodu Finolhu / Beyru Thila (S. Ari)

Päivä 5 - Rangali Madivaru/Madivaru luolat (S. Ari), Matchafushi hylky / Rangali Madivaru (S. Ari) and Gaaviyamas Thila / Matchafushi Wreck (S. Ari)

Päivä 6 - Omadhoo Thila / Vilamendhoo Thila (S. Ari), Feydhoo Wall / Kuda Haa (N. Male) ja Back Faru (N. Male)

Kohteita mm. Fish Head, Fotteyo Kandu, Kandooma Thila ja Guraidhoo Kandu South.

Magical Maldives

Reitti:
North Male - Ari - Rasdhoo - South Male
Kesto: 7 yötä
Sukellukset: Jopa 4 päivässä (3 päiväsukellusta + 1 yösukellus)

Anna meidän jakaa Malediivien taika kanssasi tällä upealla 7 yön safarilla. Pääset sukeltamaan eräissä Malediivien hienoimmista kohteista, joissa voit nähdä mantoja, valashaita ja muita hailajeja ympäri vuoden.

Kohteina mm. Rasdhoo Madivaru, Fish Head ja Guraidhoo Kandu South.

Best of the Northern Atolls

Reitti: North Male - Baa - Raa - Noonu - Lhaviyani
Kesto: 10 yötä
Sukellukset: Jopa 4 päivässä (3 päiväsukellusta + 1 yösukellus)

Tutustu Malediivien uskomattomiin pohjoisatolleihin ja hienoimpiin sukelluskokemuksiin, mitä Malediivit voivat tarjota. Tällä 10 yön safarilla opit tuntemaan kundut, thilat ja hylyt, ja näet todennäköisesti haita, kotkarauskuja, tonnikaloja, mantoja sekä valashaita.

Kohteina mm. Orimas Thila - North Ari, Lhaviyani, Hanifaru Bay - Baa, Dhigala Haa - Baa

Majestic Mantas

Reitti:
North Male - Baa - Raa
Kesto: 7 yötä
Sukellukset: Jopa 4 päivässä (3 päiväsukellusta + 1 yösukellus)

Manta on kaikkein suurin rausku, ja niitä tavataan ympäri maailman trooppisissa vesissä koralliriuttojen ympärillä. Malediivien ravinnerikkaat vedet tarjoavat mantoille ihanneolosuhteet ja tällä safarilla vierailemme pohjoisatollien parhailla paikoilla niiden näkemiseen.

Kohteina mm. Hanifaru Bay - Baa, Dhigala Haa.

In Focus: Maldives North with Saeed Rashid

Reitti: North Male - Baa - Raa
Kesto: 7 yötä
Sukellukset: Jopa 4 päivässä (3 päiväsukellusta + 1 yösukellus)

Valokuvaussafari Saeed Rashidin kanssa!

Saeed Rashid on luennoitsija Bournemouthin yliopistolla ja voittanut useita valokuvauspalkintoja sekä pitänyt vedenalaisen valokuvauksen näyttelyitä. Hän opastaa safarin osallistujia ottamaan kaiken irti kameroistaan ja kertoo vedenalaisen valokuvauksen saloista valmistelusta kuvein jälkikäsittelyyn.

Safariviikon aikana on paljon hyvää aikaa opiskella valokuvauksen saloja Malediivien kirkkaissa ja värikkäissä vesissä. Aluksemme kulkee North Male - Baa - Raa reittiä, jonka varrella osallistujilla on mahdollisuus kuvata riuttoja, koralleja sekä suurempia kaloja kuten mantoja. Osallistujien kannattaa varautua virtasukelluksiin.

Kohteita mm. Hanifaru Bay – Baa, D higala Haa – Ba atolli.

In Focus: Maldives with Saeed Rashid

Reitti: North Male - South Male - Ari
Kesto: 7 yötä
Sukellukset: Jopa 4 päivässä (3 päiväsukellusta + 1 yösukellus)

Valokuvaussafari Saeed Rashidin kanssa kuten edellä. Tämä North Male - Ari - South Male -reitti antaa valokuvaajille mahdollisuuden kuvata hyvin erilaisia kohteita, kuten riuttoja, koralleja, suuria kaloja ja makrokuvausta.

Esimerkkireitti:
Päivä 1 - North Male atolli tai Back Faru.
Päivä 2 - Bodu Hithi Thila (North Male), Rasfari Corner (North Male), Rasdhoo Madivaru (Rasdhoo)
Päivä 3 - Rasdhoo Kandu (Rasdhoo), Kan Thila tai Fish Head (North Ari), Maaya Thila yösukellus (North Ari)
Päivä 4 - Hafsa Thila (Ari), Himendhoo Thila or Dhonkalo (Ari), Radhigaa tai Rehi Thila (Ari)
Päivä 5 - Miyaru Thila or Rangali Madivaru (South Ari), Rangali Madivaru tai Maamingili Beyru (South Ari), HoliPäivä Beyru
Päivä 6 - Kuda Rah Thila or Marcha Fushi hylky (South Ari), Coco Corner tai Kandooma Thila (South Male), Villivaru Giri ilta- tai yösukellus (South Male)
Päivä 7 - Guraidhoo Corner or Kandooma Caves

Best of the Northern and Central Atolls

Reitti:
North Male - Raa - Baa - Rasdhoo - Ari - South Male
Kesto: 10 yötä
Sukellukset: Jopa 4 päivässä (3 päiväsukellusta + 1 yösukellus)

Tämä reitti esittelee Malediivien keski- ja pohjoisatollien parhaat sukelluskohteen 10 yön safarin aikaan. Ravinnerikkaat vedet näillä alueilla tarjoavat erinomaisen ympäristön mantoille, ja kohteissa on myös mahdollisuus nähdä valashaita ja muita hailajeja.

Kohteina mm. Rasdhoo Madivaru, Hanifaru Bay - Baa, Dhigala Haa, Fish Head ja Guraidhoo Kandu.

Best of the Maldives

Reitti: North Male - Rasdhoo - Ari - Meemu - Vaavu - South Male
Kesto: 10 yötä
Sukellukset: Jopa 4 päivässä (3 päiväsukellusta + 1 yösukellus)

Tämän upean reitin nimi kertoo kaiken! Best of the Maldives -reitti vie sinut Malediivien parhaille sukelluskohteille 10 yön safarilla. Sukella koskemattomilla riutoilla, tutustu luoliin ja vedenalaisiin holvikaariin ja koe jännittäviä sukelluksia haiden kanssa parhailla vasarahaiden ja harmaiden riuttahaiden vesillä.

Project Shark: Maldives

Reitti: North Male - South Male - Felidhu - Meemu - South Ari - North Male
Kesto: 7-10 yötä
Sukellukset: Jopa 4 päivässä (3 päiväsukellusta + 1 yösukellus)

'Project Shark' -safarin tavoitteena on nostaa tietoisuutta haiden ahdingosta globaalisti ja vierailla samalla Malediivien jännittävimmissä sukelluskohteissa. Tällä safarilla on paljon virtasukelluksia atollien välisissä kanavissa ja retki soveltuu paremmin hieman kokeneemmille sukeltajille, joilla on PADI Advanced Open Water luokitus tai vastaava.

Safarin pyritään tutustumaan haihin, mantoihin ja valashaihin lähietäisyydeltä, seurataan niitä niiden luonnollisessa ympäristössä ja kerätään tutkimustietoa paikallisille meritutkimus- ja suojeluorganisaatioille. Retkeä johtaa meribiologi Nikki Weeden, joka on intohimoinen haiden suojelija. Hänen johdollaan opit viikon aikana mm. seuraavista asioista:

  • haiden biologiasta ja käytöksestä Malediiveilla
  • meribiologian taitoja, miten kerätä näytteitä ja tunnistaa eri lajeja
  • uhanalaisista lajeista ja niiden suojelusta.

Esimerkkireitti:
Päivä 1 - North Male
Päivä 2 - South Male
Päivä 3 - Felidhu
Päivä 4 - Meemu
Päivä 5 - South Ari
Päivä 6 - North Male

>> Aikataulut ja hinnat eri reiteille

Sukelluskohteiden kuvaukset

Fish Head
Fish Head tunnetaan myös nimillä Shark Point ja Mushimasmingili Thila, ja se vastaa täydellisesti klassista thilan määritelmää: suuri erillinen pohjaltaan tasainen riutta, joka nousee atollin pohjalta 40-50 metristä 10 metriin lähelle pintaa. Tämä on yksi parhaista kohteista haiden spottaukseen. Riutalta löytyy myös useita luolia ja mielenkiintoisia ulokkeita, joiden lomassa liikkuu tuhansia napsijoita mustien pehmeäkorallien ja suurten viuhkakorallien taustaa vasten.

Fotteyo Kandul
Monien mielestä yksi Malediivien parhaista kohteista, tämä atolli tarjoaa upeaa riuttasukellusta sekä haiden spottausta - riutalla liikkuu usein vasarahaita ja harmaita riuttahaita. Haastava kohde, jota ei suositella kokemattomille sukeltajille. Riuttakoukut hyvä varuste kovien virtausten takia.

Maluku Kandul
Tämän kohteen nähtävyyksiin kuuluvat itäpuolella pehmeiden korallien peittämät vedenalaisten kivipaasien huiput ja läntisellä puolella sinut ympäröivät valtavat napsija- ja makrilliparvet. Syvemmällä 30 metrin tuntumassa voit nähdä haita ja rauskuja.

Guraidhoo Kandu South
Meri avautuu tämän kanavan itäpuolelle, joten siellä voi nähdä suuria saalistajia - kohde on kuuluisa alueella liikkuvista haikaloista, kotkarauskuparvista ja satunnaisesti vierailevista purjekaloista ja vasarahaista. Yleensä paras sukellushetki kohteelle on vuoroveden virratessa atolliin sisään. Sukellus alkaa atollin ulkoriutalta ja virtaus kuljettaa meidän atolliin sisälle. Suuremmat kalalajat tavataan yleensä itäpuolella missä riutan seinämä vajoaa mereen. Sukelluksen lopussa kanavassa näemme erilaisia pehmeiden korallien ja pienten kalojen peittämiä kivimuodostelmia ja ulokkeita.

Rasdhoo Madivaru
Rasdhoo Madivaru Corner on atolliin johtavan kanavan kulmassa, ja se on saanut maineensa Malediivien vakiokävijöiden kokemuksista. Sen riuttamuodostelmat ovat Ari atollin häkellyttävimpiä ja vaikeimpia hahmottaa. Vasarahait ilmestyvät paikalle suurissa parvissa juuri ennen auringonnousua. Delfiinit, tonnikalat ja mustanapsijat voi bongata myös riutan reunalta aamutunteina. Lisäksi sukeltajat voivat nähdä valkoevähaita, saalistajakaloja, makrilleja, pieniä tonnikaloja, mustanauhamoreenoita, napoleonkaloja ja barracudia. Huikea sukellusseikkailu hienoimpia korallimuodostelmien ja parhaan mahdollisen näkyvyyden kanssa!

Miyaru Faru
Hait eivät varmasti tule vastaan yllätyksenä tässä Pohjois-Malen kohteessa, sillä 'miyaru' tarkoittaa divehiksi haita. 30 metrin tuntumassa riutassa on uloke, joka voi suojata sinua voimakkaalta virtaukselta, ja nousuveden yhteydessä erinomainen näkyvyys antaa sinulle tilaisuuden seurata saalistajien ja muiden riutan asukkien liikettä ja elämää. Saatat nähdä täällä useita riuttahaita, barracudia, kingfisheja ja tonnikaloja. Usein myös kotka- ja mantarauskuparvet laiduntavat alueen rikkaita planktonesiintymiä.

Orimas Thila - North Ari
Vaikka hait eivät yleensä olekaan pohjoisten reittien päänähtävyys, Orimas Thila on poikkeus sääntöön. Tänne riuttahait saapuvat puhdistusasemille, ja niitä on paras seurata virran mukana hiekkapohjalla tai virran suojissa kalliokielekkeen takana. Riuttakoukut ovat myös täällä hyvä varuste.

Lhaviyani
Tämä kohde tarjoaa erinomaista kanavasukellusta saarten pohjoisosissa. Monet kohteet ovat hyvin lähellä toisiaan, ja Lhaviyani atolli tarjoaakin Malediivien kuuluisia hylkykohteita kahden korallin peitossa olevan hylyn muodossa: 'The Shipyard' ja Kuredu Express. Kohdetta suositellaan virtausten vuoksi kokeneille sukeltajille.

Hanifaru Bay - Baa
Hanifaru Bay on merisuojelualueeseen kuuluva asumaton saari Baa atollilla. Se on kooltaan vain jalkapallokentän kokoinen ja silti siitä on tullut eräs tunnetuimmista kohteista vedenalaisille valokuvaajille kautta maailman. Alueen biodiversiteetti on poikkeuksellisen rikas, ja se johtuu harvinaisista planktonkukinnoista touko-marraskuun välissä. Ne houkuttelevat alueelle satoja mantoja - parhaimmillaan Hanifaru Bay:ssa voi olla yli 200 mantaa ja useita valashaita laiduntamassa - niinpä Hanifaru Bay onkin muodostunut ehkä maailman tunnetuimmaksi paikaksi seurata mantojen ruokailukäyttäytymista. Huom. tammikuussa 2012 alkaen laitesukellus Hanifaru Bay:ssa on ollut kiellettyä, mutta 20 USD maksua vastaan kohteessa saa kuitenkin edelleen snorklata.

Dhigala Haa - Baa Atoll
Tämä kaunis thila Baa atollilla on helposti kierrettävissä yhden sukelluksen aikana, ja on yksi alueen suosituimmista haiden spottauskohteista - saatat nähdä kerralla jopa 6 riuttahaita. Aiemmin ylikalastettu kohde on nykyään suojelualuetta, jolla on rikas kalasto makrilleja, napsijoita, lepakkokaloja ja barracudia.

>> Aikataulut ja hinnat eri reiteille

>> Takaisin Malediivien esittelysivulle


Tiedustelut sähköpostilla matkat@sukelluskeskus.fi tai puhelimitse 045 130 0865. Varaa paikkasi ilmoittautumislomakkeella.

Tampereen Sukelluskeskus Oy on rekisteröity Kuluttajaviraston valmismatkarekisteriin matkanjärjestäjänä rekiströintitunnuksella 750/08/MjMv.

Palveluhinnaston mukainen palvelumaksu 15 € /varaus peritään. Lisämaksu maksettaessa matka Visa, MasterCard ja American Express -luottokorteilla +1,5%, sekä Diners Club -luottokorteilla +3%.

Lisä- ja erityismatkaehdot >
Yleiset valmismatkaehdot >

Simply the Best
Simply the Best

Pelagic Encounters
Pelagic Encounters

Magical Maldives
Magical Maldives

Best of Northern Atolls
Best of Northern Atolls

Majestic Mantas /
Maldives North with Saeed Rashid
Majestic Mantas and Maldives North with Saeed Rashid

Maldives with Saeed Rashid
Maldives with Saeed Rashid

Best of the Northern and Central Atolls
Best of the Northern and Central Atolls

Best of the Maldives
Best of the Maldives

Project Shark: Maldives
Project Shark: Maldives

Malediivien tarkempi atollikartta
Malediivien turistiatollien kartta. Lähde Wikipedia Tourism in the Maldives