ETUSIVU   |   SUKELLUSKURSSIT   |   SUKELLUSMATKAT   |   VERKKOKAUPPA   |   USEIN KYSYTTYÄ   |   YHTEYSTIEDOT

 
 
>> Missä ja milloin sukelluskurssin teoriat ovat?
>> Tarvitsenko lääkärintodistuksen sukelluskurssille?
>> Mitä sukellusvarusteita tarvitsen sukelluskurssille?
>> Missä sukelluskurssit pidetään?
>> Kauanko sukelluskurssi kestää?
>> Mikä on siirtopaperikurssi?
>> Mitä ovat perusvälineet?
>> Sukelluskouluttajat Tampereella
>> Sukelluskouluttajat Helsingissä
>> Sukelluskouluttajat Jyväskylässä
Sukelluskurssien hinnat:
>> SSI-kurssit

Sukelluskurssitiedustelut
ja ilmoittautumiset :

Helsinki: mailitse
tai puhelimitse 045 130 0805.

Jyväskylä: mailitse
tai puhelimitse 045 123 7280.

Tampere: mailitse
tai puhelimitse 045 130 0865.

Liikuntaseteli käy meillä

Liikuntaseteli käy meillä Sporttipassi käy meillä Virikeseteli käy meillä

Sukelluskurssia koskevia kysymyksiä

Tässä vastauksia sukelluskurssia koskeviin, usein kysyttyihin kysymyksiin.
Huomaa että alla kerrotut tiedot koskevat pääsääntöisesti Helsingissä ja Tampereella järjestettäviä sukelluskursseja. Soveltuvin osin tiedot pätevät myös muilla paikkakunnilla.

Pitääkö sukelluskurssille tultaessa olla kaikki omat varusteet?
Ei. Ensimmäisellä luennolla kouluttajasi kertoo sukellusvarusteista ja mitä niitä hankittaessa kannattaa ottaa huomioon. Ennen ensimmäisiä allasharjoituksia sinun tulee hankkia omat perusvälineet, eli maski, snorkkeli ja räpylät. Hankkiessasi avokantaräpylät, sinulla tulee olla myös omat neopreenitossut.

Sukelluksen peruskurssin hintaan sisältyvät muut kurssisukelluksilla tarvitsemasi sukellusvarusteet. Suosittelemme kuitenkin oman märkäpuvun hankkimista – niitä tulet varmasti tarvitsemaan tulevaisuudessakin, ja lisäksi omilla varusteilla sukeltaminen on hauskempaa! Oppilaanamme olet myös oikeutettu oppilasalennuksiin kaikissa varustehankinnoissasi kurssin aikana.

Lisämaksusta on sukelluskurssi mahdollista suorittaa Tampereella, Jyväskylässä ja Helsingissä kuivapuvulla. Kuivapuvulla suoritat ainakin yhden ylimääräisen allasharjoittelukerran ja kurssin avovesisukellukset mukavasti kuivapuvussa.

Vaaditaanko lääkärintarkastus?
Kun tulet kurssille saat täyttää terveystietolomakkeen. Jos lomakkeen vastauksista ei ilmene erityistä, ei sinun myöskään tarvitse saada lääkärin hyväksyntää. Suosittelemme kuitenkin lääkärintarkastusta vaikka se ei pakollinen olisikaan. Huomaa, että joissain ulkomaan kohteissa lääkärintodistusta tarvitaan joka tapauksessa. Thorax-röntgeniä eli ns. keuhkokuvia ei tarvita mikäli lääkärisi ei sitä vaadi.

Missä sukelluskurssi pidetään?
Helsingissä: Teoriaosuuksien osalta liikkeessämme Lauttasaarentiellä. Allasharjoitukset tehdään Tapiolan Uimahallilla ja Kilossa. Avovesisukellukset tehdään sopimuksen mukaan yleensä Porkkalassa tai Hangossa.

Tampereella: Teoriaosuuksien osalta liikkeessämme Sammonkadulla. Allasharjoitukset Tampereen Uintikeskuksessa. Avovesisukellukset tehdään yleensä Kaukajärvessä.

Jyväskylässä: Teoriaosuuksien osalta liikkeessämme Ahjokatu 4, Seppälä.
Allasharjoitukset vesiliikuntakeskus Aalto-Alvarissa Jyväskylän keskustan läheisyydessä. Avovesisukellukset tehdään yleensä Muuratjärvessä Muuramessa sekä Siikajärvessä Vihtavuoressa.

Koulutukseen ja luokitukseen vaadittavat harjoitussukellukset saatetaan tehdä kaukana sekä ajallisesti että matkan osalta. Matkat sukelluskohteisiin ja mahdolliset yöpymiset sekä ruokailut eivät sisälly kurssin hintaan. Tarkista kouluttajaltasi kullekin kurssille tarpeelliset varusteet ja ajantasaiset vaatimukset.

Voinko sukeltaa vaikka käytän silmälaseja?
Kyllä. Monet käyttävät piilolaseja, mutta voit myös hankkia maskin optisilla linsseillä.

Kuinka kauan sukelluskurssi kestää?
Sukelluskurssilla edistyminen on suorituksiin – ei aikaan – pohjautuvaa.

Peruskurssilla:
Itseopiskelun jälkeen teorioiden läpikäyntiin menee kaksi - kolme iltaa. Altaalla käydään keskimäärin kolme kertaa. Avovesisukellukset tehdään kahden päivän aikana. Allasvuoroista riippuen koko kurssin suorittamiseen kuluu yleensä 2 – 3 viikkoa.

Jatkokursseilla:
Itseopiskelun jälkeen kullakin jatkokurssilla on omat suoritusvaatimukset. Kysy kurssikohtaiset tiedot suoraan Sukelluskeskuksesta tai omalta kouluttajaltasi.

Voinko tehdä avovesisukellukset lomamatkalla tai voiko sukelluskurssin tehdä talvella?
Kyllä. Ns. siirtopaperit eli referral-paperin saat kun olet hyväksytysti suorittanut kurssin teoria- ja allasosuudet. Kysy tarkempia tietoja Sukelluskeskuksestasi tai omalta kouluttajaltasi.
Tämä on hyvä idea talvella kun haluat saada etelän lomastasi kaiken irti. Vältyt kuumassa luokkahuoneessa istumiselta ja pääset heti lomasi alusta sukeltamaan! Voit myös suorittaa avovesisukelluksesi jollakin sukellusmatkallamme oman kouluttajamme johdolla. Katso sukellusmatkamme.

Pitääkö sukeltajan olla kova-kuntoinen?
Normaali terveydentila ja uintitaito riittää. Tosin hyvästä fyysisestä kunnosta ei ole haittaakaan… Peruskurssilla pitää pystyä suorittamaan 200 metrin yhtämittainen uinti ja 10 minuutin vedenpoljenta.

Mitä jos sairastun kurssin aikana tai minun pitää matkustaa kesken kurssin?
Jos syytä tai toisesta joudut keskeyttämään sukelluskurssin voit jatkaa sitä myöhempänä ajankohtana ilman lisämaksua.

Mitä tapahtuu jos en läpäise loppukoetta tai en pysty tekemään jotain taitoa?
Toki näin on tapahtunut, joskin se on epätavallista. Jos kuitenkin näin käy, saat lisää aikaa opiskeluun ja voit tehdä uusintakokeen kun olet paremmin valmistautunut. Taitoja voit harjoitella allasvuoroillamme kunnes suorituksesi täyttää taitovaatimukset. Harjoitus tekee mestarin!